Autorisasjon for avgangsstudenter ved bachelor i sykepleie

Her er en kort oversikt over hva som må skje for at du som ferdig student på bachelor i sykepleie skal få din autorisasjon.

Din sjekkliste

1. Sjekk at dine opplysninger er korrekt i:

- Altinn

- StudentWeb

- Skatteetatens folkeregister

2. Betal gebyret når dette er klart i Altinn

3. Søk deg selv opp i Helsepersonellregisteret

 

Publisert 14. Februar 2020, 18:56

Sist oppdatert 29. Juni 2022, 09:35

LDH søker på vegne av sine studenter om autorisasjon som sykepleier. Du skal ikke søke om autorisasjon selv, da dette vil medføre lengre behandlingstid.

Du må sjekke at dine opplysninger er korrekt, samt betale et gebyr.

Din sjekkliste

1. Sjekk at dine opplysninger er korrekt i:

- Altinn

- StudentWeb

- Skatteetatens folkeregister

2. Betal gebyret når dette er klart i Altinn

3. Søk deg selv opp i Helsepersonellregisteret

 

Detaljert saksgang

LDH laster opp en liste over studenter som har fullført bachelorprogrammet i sykepleie til Helsedirektoratet i uke 24. Du må samtykke til at LDH søker autorisasjon på dine vegne.

Du får en SMS eller e-post fra Altinn med beskjed om å logge inn og betale et gebyr på 1665 kr. Du skal ikke betale gebyret før du får meldingen i Altinn.

Sjekk navn og e-postadresse

Du må sørge for at telefonnummer og e-postadresse er riktig i Altinn. Dette har ikke LDH tilgang til og du må gjøre det selv.

Du må også sjekke at navnet ditt i Studentweb samsvarer med navnet som er registrert i Folkeregisteret. Dersom du nylig har byttet navn, og du ser at det ikke er samsvar, ta kontakt med studieadministrasjonen på post@ldh.no så fort som mulig. Hvis det er ulike navn registrert, blir søknaden din om autorisasjon avslått. 

Betaling

Du betaler gebyret i en betalingsløsning i Altinn, ikke via din nettbank. 

Når gebyret er betalt vil du få autorisasjonen din samme dag, med mindre det skulle være forhold som hindrer at du kan bli autorisert.

Du kan søke deg opp i Helsepersonellregisteret (HPR) for å sjekke om autorisasjonen er i orden. I HPR finner du også ditt HPR-nummer/ID-nummer.

Dersom du ikke har fått en melding om betaling fra Altinn etter at du har fått vitnemål fra høyskolen, ta kontakt med oss.

Manglende betaling

Du mottar ikke purring på meldingen fra Altinn. Hvis du ikke betaler innen 60 dager, må du selv søke om autorisasjon til Helsedirektoratet og du kan forvente svar innen 3 måneder.

NB! Hvis du søker om autorisasjon selv samtidig som LDH har meldt deg inn, vil Altinn behandle den ordinære søknaden som er betalt og avslutte søknaden fra LDH. Her gjelder ordinær behandlingstid på inntil 3 måneder.

Spørsmål knyttet til autorisasjon?

Kontakt LDH på post@ldh.no.