Intervju med sykepleierstudent Magnus Simonsen

Publisert 2. Februar 2021, 09:522. Februar 2021, 09:52

Sist oppdatert 2. Februar 2021, 09:522. Februar 2021, 09:52

Magnus Simonsen studerer sykepleie og går andre året på bachelorstudiet. Les hvorfor Magnus valgte sykepleierstudiet og hva han ønsker å jobbe med når han blir ferdig.

Hvorfor vil du bli sykepleier?

Jeg fant ut at jeg ville bli sykepleier etter å ha jobbet i en omsorgsbolig for personer med forskjellige psykiske utviklingshemninger. Jeg stortrivdes med å jobbe med mennesker, og hjelpe dem med sine daglige gjøremål og observere funksjonen deres.

Portrettbilde av Magnus Simonsen som er studentambassadør ved LDH

Jeg fikk også sansen for det akuttmedisinske etter ett år som medic i forsvaret. Så en kombinasjon av å jobbe miljørettet med mennesker og det akuttmedisinske fikk meg over på sykepleierstudiet.

Muligheten til å jobbe forskjellige steder er viktig for meg, og det er det store muligheter for som sykepleier. Jeg har også flyttet mye gjennom barndommen og blitt ganske rastløs, så en karriere hvor jeg ikke er fastlåst til et sted var også viktig for meg. Som sykepleier kan man jobbe hvor som helst i Norge. Det er også muligheter for å jobbe utenlands.

Hva har du lyst til å jobbe med når du er ferdigutdannet?

Når jeg blir ferdigutdannet sykepleier kunne jeg tenke meg å jobbe med forskjellige ting. Jeg har veldig lyst til å jobbe mer miljørettet, så jeg kunne derfor tenke meg å jobbe med rus og psykiatri. Jeg vil også jobbe med den akutt syke pasienten. Som sykepleier er det gode muligheter for å jobbe på akuttmottak, legevakt og prehospitalt. 

Hvorfor valgte du å søke på sykepleierstudiet ved Lovisenberg diakonale høgskole?

Jeg valgte å studere ved Lovisenberg etter jeg hadde en kneoperasjon ved Lovisenberg Diakonale Sykehus hvor jeg ble tatt utrolig godt vare på av en sykepleier og fikk kjenne på det å være en fornøyd pasient. Denne sykepleieren fortalte meg hun hadde studert ved LDH og var ivrig med å fortelle meg hvor godt miljø det var, både læringsmiljøet og det sosiale. Jeg leste litt mer om skolen, beliggenheten, utvekslingsmuligheter og historien, og fant fort ut at Lovisenberg var stedet for meg. 

Hva har du lyst til å si til de som nå vurderer å søke sykepleie?

Hvis du ønsker en jobb med utrolig mange muligheter anbefaler jeg deg å søke. Det er et yrke som trengs overalt og det kommer alltid til å være behov for sykepleiere. Ønsker du en utdannelse med en perfekt balanse mellom praktisk og teoretisk arbeid, er sykepleierstudiet perfekt for deg!