29
 - 
31
Okt

Klatrekurs

29. okt 2021 17:00  -  31. okt 2021 17:00   -   LDH og ute

Arrangør: LOS - Lovisenberg studentvelferd

Har du en liten drøm om å prøve klatring, eller synes du klatring er gøy og har lyst på noen nye tips? Vi i LOS gleder oss over å kunne tilby et nytt klatrekurs (ute) helgen 29.-31. oktober. Det er gratis og forbeholdt LDH-studenter.

Det er begrenset med plasser og det er førstemann til mølla. Påmeldingen åpner tirsdag 19.10 kl. 11:00 (sett på alarm så du ikke glemmer det) – og du vil få senest få svar i løpet av torsdag 21.10. Påmeldingen skjer til los@ldh.no og du må merke med fullt navn, telefonnummer og e-postadresse.

Fredagen vil foregå på LDH, mens lørdag og søndag tilbringes ute med klatring (vi satser på fint vær, men det kan jo bli litt vått og kaldt så det er lurt med gode klær). Hovedinstruktør: Kristoffer Haugen (tidligere student ved LDH)

Program

Fredag:

Vi starter fredag ettermiddag med teoridag inne på LDH. Vi skal gå gjennom utstyr, riktig bruk av utstyr og vurdering av utstyret. Vi skal se på innbinding, sikring og lære kameratsjekk. Kameratsjekken forutsetter at man er nær nok partneren til å kunne fysisk ta på klatreutstyret deres, deltakerne vil derfor bli delt inn i faste makkerpar, som blir hverandres nærkontakter gjennom kurset.

Vi skal også gå gjennom grunnleggende oppførsel og ferdsel på klatrefelt, hvilke risikomomenter og farer er vi utsatt for, og hvilke farer kan vi utsette andre for.

Lørdag:

På lørdag drar vi på et klatrefelt og bygger videre på det vi lærte på fredagen. Instruktørene vil henge opp topptau, og vi skal gå gjennom kameratsjekk og sikringsteknikk på nytt, men denne gangen blir det med en faktisk klatrer i veggen.

Deretter skal vi lære å bygge et topptauanker, og vi skal se litt på kriteriene disse ankrene må oppfylle, og eventuelle utfordringen vi kan møte i den sammenheng.

Etter alle har fått klatret, sikret og bygget et anker, skal vi gå gjennom rappell. Og alle skal få prøve å rappellere ned veggen og kjenne litt på høydeeksponering i de tryggeste omgivelsene vi kan tilby. Det vil si at en instruktør vil henge ved siden av hver deltaker hele tiden.

Søndag:

På søndagen skal alt knyttes sammen. Vi skal lære å ta oss trygt og sikkert til toppen av veggen, rappellere ned til toppankeret på en rute, og bygge et anker der. Etter ankeret er bygget skal hver deltaker lære å sikre seg selv på ankeret, slik at de kan ta med seg tauet ned til ankeret og rappellere videre til bakken. Dette er en avansert og vanskelig manøver, og det vil derfor være en instruktør sammen med hver deltaker hele tiden.

Etter endt kurs skal deltakerne ha de forutsetninger de trenger for å kunne selvstendig gå til innkjøp av klatreutstyr. De skal også kunne dra til en klatrevegg og henge opp eget topptau som de kan benytte til klatring, og kunne ta dette med seg igjen på en trygg og effektiv måte når de er ferdig.

Utstyr

Du trenger sko til å klatre i, men utover det stiller LOS med klatreutstyr.