Publisert 12. Desember 2019, 19:51
Sist oppdatert 7. Januar 2025, 11:30
Med pasientens situasjon og behov som utgangspunkt, med kvalitet og nestekjærlighet som et solid fundament og med sterk faglig kompetanse vil en LDH-utdannet sykepleier kunne utøve selvstendig sykepleie av høy kvalitet og være i front i utviklingen av sykepleiefaget, sykepleierprofesjonen og helsetjenestene.
Søk på studiet
15. april 2025
Merk! For enkelte søkergrupper er søknadsfristen 1. mars.
Søk via Samordna opptak.
Samordna opptak åpner 1. februar.
Spørsmål om opptak?
Send e-post til opptak@ldh.no
Om studiet
Bachelorstudiet i sykepleie er en treårig heltidsutdanning. Fullført utdanning gir 180 studiepoeng. Du gjennomfører ett emne om gangen, og hvert emne avsluttes før neste emne starter. Alle emnene utgjør til sammen en helhet og bygger på hverandre, derfor er rekkefølgen av betydning. I studieforløpet skal du gjennomføre 30 studiepoeng per semester. Etter seks semestre er du ferdigutdannet sykepleier.
Første og andre semester
Første semester består av et innledende emne der studenten får innføring i sykepleie som fag og profesjon, samt perspektiver på helse og menneskets grunnleggende behov. Deretter følger et emne hvor studenten får innføring i kroppens oppbygging og funksjon. Teoretisk kunnskap og forståelse, samt praktiske ferdigheter knyttet til mennesker med langvarige sykdommer og funksjonssvikt er en del av andre semester. Praksisstudier i andre semester skal utvikle kunnskap og ferdigheter knyttet til ivaretakelse av mennesker med langvarige behov for sykepleie grunnet sykdommer, lidelser, skrøpelighet og funksjonssvikt. Innføring i kunnskapsutvikling, kunnskapsinnhenting, akademisk skriving og referansehåndtering.
Tredje og fjerde semester
I praksisstudiene i tredje og fjerde semester utvikler studenten kunnskaper om og ferdigheter i å utøve kunnskapsbasert sykepleie til personer som mottar kirurgisk eller medisinsk behandling. Videre skal studenten utvikle kunnskap og ferdigheter knyttet til menneskets fysiske og psykiske reaksjoner på akutt, kritisk og langvarig sykdom og forverring av tilstand, samt kunnskapsbasert undervisning og veiledning til pasienter, pårørende og helsepersonell. I fjerde semester utvikler studenten kunnskap om ledelse og organisering av helsetjenesten, og kunnskapsbasert sykepleie til barn, unge, kvinnehelse og seksuell helse. Deretter starter arbeidet med bacheloroppgaven i form av prosjektplanlegging som inkluderer litteratursøk, referansehåndtering, struktur og form på skriftlige akademiske arbeider.
Femte og sjette semester
Praksisstudier gjennomføres i femte semester, før arbeidet med bacheloroppgaven starter. Bacheloroppgaven er et avgrenset akademisk fordypningsarbeid. I praksisstudier i sjette semester utvikler studenten kunnskaper og ferdigheter for å utøve sikker, forsvarlig og kunnskapsbasert sykepleie til mennesker med sammensatte og komplekse helsetilstander og behov, og får erfaring med å lede og utvikle sitt eget fag. Siste emne fra våren 2027 har fokus på storbyhelse, hvor hensikten er å gi studenten en avsluttende fordypning i storbyens utfordringer når det gjelder sosial ulikhet og ulikhet i helse, og hvordan utfordringene påvirker enkeltmennesker, grupper og utøvelse av sykepleie.
Emneoversikt
Praksis
Praksisstudier utgjør 50 % av studiet og er deltagende læring i ulike former for reelle kliniske pasientsituasjoner i helsetjenestene. Her skal du forholde deg til ulike former for kunnskap som samlet skal gi grunnlag, forståelse og handlekraft til å vurdere, beslutte og handle i møte med pasienter.
I emnene med praksisstudier, gjennomføres prekliniske studier før praksis for å styrke integreringen mellom teoretiske og kliniske læringsaktiviteter, og forbereder studentene på praksisstudiene som skal gjennomføres. Enkelte emner har også postkliniske studier etter praksis. I Klinisk læringslab trener studentene gjennom hele studieforløpet på å gi sykepleie gjennom simulering og ferdighetstrening, som videreføres gjennom strukturerte læringsaktiviteter i praksisstudiene.
Høyskolen samarbeider tett med helsetjenestene om å tilrettelegge for og sikre kvalitet i studentenes praksisstudier.
Du må regne med noe reising i forbindelse med praksisstudier, avhengig av hvor du plasseres i praksis. Praksisstudiene foregår i en naturlig setting hvor veileder ofte arbeider i turnus. Det er derfor sannsynlig at praksisstudier også må gjennomføres på ettermiddag- og kveldstid, og noen ganger på natt. Praksisstudier tilrettelegges i samarbeid med høyskolens faste avtalepartnere i helsetjenestene i Oslo-området og andre steder i Norge. Det er også mulig å ta deler av praksisstudiene i utlandet der høyskolen har samarbeidsavtaler.
Les mer om praksisstudier her.
Undervisningen på Lovisenberg diakonale høgskole
Studiet vektlegger aktiv læring med varierte lærings- og undervisningsaktiviteter. Undervisning og læring fokuserer på case-baserte aktiviteter som knytter teori til praktisk sykepleie. Læringsaktivitetene styrker også vitenskapelig forståelse, evne til problemløsning og bidrar til personlig utvikling og kritisk tekning. Læringsaktivitetene for emnene er beskrevet i emnets Canvasrom. Våre vurderingsformer er designet for også å være en del av studentenes læring i det enkelte emne. Ulike vurderingsformer gir studentene innsikt og forståelse i deres faglige utvikling.
En digitalisert utdanning er integrert i studietilbudet ved LDH. Digitale tjenester bidrar til en helhetlig organisering av studiet. I tillegg gir digitale læringsverktøy nye muligheter til faglig samarbeid på tvers av tid og sted, samt nye muligheter for å visualisere fagkunnskap.
Tilpasset studieløp for toppidrettsutøvere
LDH samarbeider med praksissteder og Olympiatoppen for å bidra til at flere toppidrettsutøvere kan få en sykepleierkarriere etter endt idrettskarriere. Du får en topp utdanning ved en ledende sykepleierhøyskole, og er attraktiv på arbeidsmarkedet. Les mer om tilpasset studieløp for toppidrettsutøvere her.
Opptak ved Lovisenberg diakonale høgskole
Opptakskrav: Generell studiekompetanse
Studiekode: 230050
Søknadsfrist: Søknadsfrist 15. april 2025. Merk! For enkelte søkergrupper er søknadsfristen 1. mars 2025.
Poenggrense hovedopptak 2024: 50,4 i ordinær kvote og 45,0 i kvote for førstegangsvitnemål
Kjønnspoeng: 2 tilleggspoeng for menn ved opptak
Søkere som tas opp må legge frem politiattest. Informasjon vedrørende politiattest kan du lese her.
Søknad sendes inn via Samordna opptak. Les mer om søknadsprosedyre, frister og opptakskrav på Samordna opptak.
Det er også mulig å søke opptak på grunnlag av realkompetanse.
Semester- og studieavgift
Som student må du hvert semester betale en semesteravgift til LDHs velferdsordning, samt en studieavgift per semester. Studieavgiften går blant annet til dekning av studiemateriell og læringsressurser, kopiavgift, tilgang til digitale kompendier, bidrag til studentdemokratiet, ulike velferdstiltak mv.
Satser for nye studenter på bachelor i sykepleie:
Studieavgift: NOK 1100 per semester
Semesteravgift: NOK 690 per semester
Les mer om semester- og studieavgift her.
Studiekatalog 2024
Kontakt
For spørsmål om opptak og praktisk informasjon:
Send e-post til opptak@ldh.no eller ring telefon 22 35 82 00.