09
 - 
11
Sep

Klatrekurs

9. sep 2022 16:00  -  11. sep 2022 19:00   -   Oslo-området

Arrangør: LOS - Lovisenberg studentvelferd

LOS holder klatrekurs for nybegynnere.

Tidspunkt:

Fredag 9. til søndag 11. september. Informasjon om klokkeslett kommer, men kurset begynner fredag ettermiddag.

Om kurset:

Om været er med oss planlegger vi å sove på klatrefeltet fra fredag til søndag.

Vi starter med en gjennomgang av utstyr, riktig bruk av utstyr og vurdering av utstyret. Vi skal se på innbinding, sikring og lære kameratsjekk. Vi skal også gå gjennom grunnleggende oppførsel og ferdsel på klatrefelt, hvilke risikomomenter og farer vi er utsatt for, og hvilke farer kan vi utsette andre for.

Når vi skal i gang med selve klatringen starter det med at instruktørene henger opp topptau, og vi skal repetere kameratsjekk og sikringsteknikk i praksis, men denne gangen blir det med en klatrer i veggen. Deretter skal vi lære å bygge et topptauanker, og vi skal se litt på kriteriene disse ankrene må oppfylle, og eventuelle utfordringen vi kan møte i den sammenheng. Etter alle har fått klatret, sikret og bygget et anker, skal vi gå gjennom rappell. Og alle skal få prøve å rappellere ned veggen og kjenne litt på høydeeksponering i de mest kontrollerte omgivelsene vi kan tilby. Det vil si at en instruktør vil henge ved siden av hver deltaker hele
tiden.

Til slutt skal alt knyttes sammen. Vi skal lære å ta oss trygt og sikkert til toppen av veggen, rappellere ned til toppankeret på en rute, og bygge et anker der. Etter ankeret er bygget skal hver deltaker lære å sikre seg selv på ankeret, slik at du kan ta deg ned til bakken og starte selve klatringen. Her er det mange momenter å huske på, og det vil derfor være en instruktør sammen med hver deltaker når du er i veggen. Etter endt kurs er målet at hver deltaker ha de forutsetninger du trenger for å kunne selvstendig gå til innkjøp av klatreutstyr. Du skal også kunne dra til en klatrevegg og henge opp eget topptau som du kan benytte til klatring, og kunne ta dette med deg igjen på en trygg og effektiv måte når du er ferdig.

Utstyr:

Du trenger følgende utstyr for å delta på kurset:

  • Sovepose 
  • Liggeunderlag
  • Hjelm 

Om du ikke eier dette får du helt sikkert låne av noen du kjenner, om ikke er BUA et godt alternativ. Instruktørene er erfarne innen friluftsliv, og vil være behjelpelig med å passe på at du har rett utstyr/kunnskap for å kunne trives ute en helg.

Antall plasser:

Det er plass til 6 deltakere på kurset. Førstmann til mølla. 

Påmelding:

Meld deg på via dette skjemaet.

Video fra diverse tidligere klatreturer i regi av LOS