22
Okt

Mestringskurs - Tankevirus

22. okt 2021 09:00  -  22. okt 2021 12:00   -   Personalrommet i 4. etg

Arrangør: Studentprest og LOS - Lovisenberg studentvelferd

Tar negative tanker mye plass for tiden? Sliter du med å fokusere og konsentrere deg fordi du aldri føler deg bra nok? Ønsker du å delta på et nyttig og gøyalt mestringskurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine?

Tankevirus er et mestringskurs som vant Helseprisen 2016. Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer. Kurset på LDH tar utgangspunkt i livet som student og knyttes også opp mot studiehverdag og eksamen.

Hvem passer kurset for?

Tidligere trodde man at personer med psykiske plager skilte seg fra ”normale folk”, men nyere forskning har vist at de samme tankeprosessene går igjen i oss alle, bare i ulik grad.

Dette kurset er derfor for alle – fra deg som sliter med angst eller depresjon, eller som kjenner at eksamensstress er i ferd med å ta overhånd, til deg som ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen.

Målet med kurset:

  1. Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som potensielt kan gjøre 
oss syke.
  2. Kunnskap om det psykologiske immunforsvaret, og om hvordan det påvirker psykisk helse. Du lærer også om hvordan du skal ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode rammer for deg selv.
  3. Kunnskap om ulike tankevirus, og trening i å identifisere dem hos deg selv.
  4. Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til tankene dine slik at du i større grad kan fungere, også i perioder med mye negative tanker.

Kurset kjøres som intensivkurs på tre timer og er en blanding av forelesning og filmer. Du må være student ved LDH for å delta.

Kursleder: Liv Arnhild Romsaas

Påmelding:

Påmelding til los@ldh.no