Hvordan delta i Zoom-møter

Dette er veiledningen for deg som er invitert til et Zoom-møte, men som ikke har Zoom-konto og kanskje heller ikke har Zoom installert på maskinen din. Det er ikke nødvendig å registrere seg som bruker for å delta på Zoom-møter, og du trenger heller ikke installere noe programvare. Du skal kunne klikke på den tilsendte møtelenken for å komme rett inn i møtet. Her ser du hvordan dette gjøres.

Publisert 3. Juni 2020, 10:54

Sist oppdatert 24. Februar 2021, 14:14

Vi antar at du har fått tilsendt en invitasjon til et Zoom-møte, enten bare som en klikkbar møtelenke eller kanskje en full møteinvitasjon (se bildet til høyre). Invitasjonen på bildet ser omfattende ut og inneholder mye informasjon de færreste trenger å bekymre seg for. Du trenger egentlig bare forholde deg til linjen Join Zoom Meeting. Denne klikker du på når du skal inn i møtet.

Har du bare fått tilsendt en møtelenke, vil denne se omtrent slik ut:
https://ldh.zoom.us/j/88888888888? pwd=ME9sZTZCaGdoSXddU3NddTZycWddz09

Også i dette tilfellet klikker du på lenken når du skal inn i møtet. Skulle den ikke være klikkbar, kan du alternativt kopiere hele lenken og lime den inn i adressefeltet i nettleseren din.

Dersom du ikke har Zoom-programvaren installert, vil du se at du nå får tilbud om å installere dette direkte. Det kan du for så vidt gjerne gjøre, klikk her for å lese om det, men vi ville her vise hvordan du kan delta i møter uten å måtte legge inn ny programvare. Derfor skal du se litt lenger ned på informasjonen som nå vises på skjermen, for der står det høyst sannsynlig:

If you cannot download or run the application, join from your browser.

Klikk join from your browser. Du vil nå bli bedt om å oppgi navnet ditt, så de andre ser hvem som deltar i møtet. Sett en hake for å indikere at du ikke er en robot, og til slutt klikker du Join.

Du blir bedt om å godta Zoom sine retningslinjer, og deretter skal du nå være inne i møtet uten noe videre.