Familerom på nyfødt intensivenhet: ny forskningsstudie
Premature og syke nyfødte trenger avansert behandling i et miljø som tar hensyn til sårbarhet, utviklingsbehov, og det at barnet tilhører en familie. Nå skal Drammen sykehus og Lovisenberg diakonale høgskole samarbeide om ny forskningsstudie.
Publisert 22. desember 2021, 11:48
Sist oppdatert 24. desember 2021, 10:45
Barne- og ungdomsavdelingen ved Drammen sykehus, en del av Vestre Viken HF, går nå sammen med Lovisenberg diakonale høgskole (LDH) for å finansiere doktorgradsprosjektet Parent-Nurse Communication and Interactions in Single Family Room NICUs in Norway.
Nyfødt intensiv seksjonen i Drammen er kjent for arkitektur, organisering og fagmiljø som legger til rette for familiebasert omsorg i et høyteknologisk behandlingsmiljø. LDH er i nordisk sammenheng en ledende utdanningsinstitusjon innen feltet, og tilbyr et masterstudium i avansert klinisk nyfødtsykepleie.
Høgskolelektor og spesialsykepleier Lene Tandle Lyngstad (LDH/Vestre Viken) er stipendiat i prosjektet. Prosjektleder og hovedveileder er professor Hanne Aagaard fra LDH, og medveiledere er førsteamanuensis og klinisk forsker Bente Silnes Tandberg (LDH/Vestre Viken), og førsteamanuensis Lena Heyn (USN).
– Barne- og ungdomsavdelingen er svært fornøyd med at vi kan samarbeide om å utvikle pasientnær klinisk forskning. Vi ser frem til at resultater fra forskningen kan bidra til å utvikle nyfødtfaget videre, sier avdelingssjef Mariann Hval.
Doktorgradsprosjektet starter opp på nyåret 2022.
– Fellesskap om forskning i nyfødtfeltet er en naturlig utvikling av kombinasjonsstillinger mellom LDH og helsetjenesten. Dette er med å styrke kunnskapsgrunnlaget for behandling med konsekvenser for hele livsløp, sier rektor Lars Mathisen ved LDH.