Tilbake til ansatte

LDHs kantine er vaksinestasjon

Publisert 19. Februar 2021, 09:18

Sist oppdatert 19. Februar 2021, 09:14

Av Cathrine T. Pettersen

Utvikling av vaksine og gjennomføring av vaksineringsprogram er en helt vesentlig del av den globale strategien for å håndtere covid-19 pandemien. LDHs kantine er våren 2021 vaksinestasjon for bydel St. Hanshaugen i Oslo. Sykepleierstudent Trygve er en del av det.

Inngangen til vaksinestasjonen

LDHs kantine ble ved nyttårsskiftet forvandlet til en vaksinestasjon med funksjonalitet for screening, registrering, vaksinering og venteplasser. Diakonissehuset har stilt andre lokaler til rådighet for LDHs studenter.

LDH-studenter har deltidsjobb ved vaksinestasjonen 

Da det ble kjent at bydelen skulle etablere vaksinestasjon i kantinen, ble også LDH-studentene informert om muligheten til å søke deltidsjobb ved vaksinestasjonen. Flere LDH-studenter bidrar nå til samfunnsoppdraget ved vaksinestasjonen.

Trygve Selnes i uniform
Sykepleierstudent Trygve Selnes jobber på vaksinestasjonen.

En av dem er 24 år gamle LDH-student Trygve Selnes. Han ønsket jobben for å komme seg ut av hybelen, men også for å være med på å bekjempe covid-19, noe han synes føles meningsfullt på mange måter. 

– Da jeg så at kantinen skulle bli vaksinestasjon ble jeg først veldig lei meg, men jeg skjønte fort at det var velbegrunnet, og da ble det enda kulere å skulle få være en del av det også, sier han. 

Trygve går nå andre året på sykepleierstudiet, og forteller at det var en YouTube-video laget av MedEasy som handlet om blodforgiftning, som gjorde han nysgjerrig på sykepleieryrket. Det fikk ballen til å rulle, og han søkte på sykepleierstudiet ved LDH. 

Nyttige erfaringer for sykepleierrollen

LDH har ikke opprettet vanlige praksisplasser ved vaksinestasjonen. På spørsmål om hvorfor, svarer rektor Lars Mathisen:

– Det er ingen tvil om at betalt arbeid ved vaksinestasjonen gir relevant erfaring for helsepersonell. Arbeidet her skjer i grensesnittet mellom apotek, helsefag, frivillig sektor og logistikk. Vi har vurdert funksjonen opp mot læringsutbytte i bachelorprogrammet, og prioriterer avtalte og normale praksisplasser så lenge det ikke er beredskapshensyn som tilsier noe annet. Erfaringen er nå at det har vært stor interesse og god rekruttering fra LDH-studenter til bydelens nye arbeidsplasser. Studentene får relevant erfaring, betalt arbeid, og de får normale praksisstudier etter vanlig studieprogresjon. 

På vaksinestasjonen har Trygve mange ulike oppgaver. Han forteller at han blant annet jobber med inn/ut-registrering, informering, utrolig mye spriting av gjenstander og andre praktiske gjøremål. 

På hvilken måte tenker du at dette er relevant for din utdanning? 

– Jobben har virkelig utfordret meg på mange ting, blant annet det å omstille meg hyppig og være åpen for nye beskjeder. Jeg har stor respekt for alt arbeidet som har blitt gjort for å få stasjonen på beina på kort tid. Denne jobben har også tidvis et veldig høyt tempo, og det er fint å få kjenne litt på. 

Velsmurt maskineri på kort tid

Det Trygve kommer til å huske best fra jobben på vaksinestasjonen er alle de dyktige kollegaene:

– Det har imponert meg veldig hvordan vi har klart å bli et rimelig velsmurt maskineri på så kort tid. 

Til slutt ønsker han å si:

– Jeg håper alle har det bra, og jeg gleder meg til å se dere alle igjen, gjerne på stipendpils. 

Det ble raskt etablert en midlertidig kantineløsning og arbeidsplasser med god avstand for studentene andre steder på høyskoleområdet. LDH er glade for at høyeskolebygget nå har kunnet åpne igjen, slik at dette kan benyttes av studenter som trenger et avbrekk fra hjemmestudier.