Flaggheis og pølsefest

Mandag 3.juni var mange studenter og ansatte samlet på Cathinka Guldbergs plass for å markere åpningen av Pride på LDH. Årets feiring ble offisielt åpnet med flaggheis og pølsefest. Rektor Hulda Gunnlaugsdottir og leder av studentparlamentet holdt flotte taler for de fremmøtte før flagget ble heist til topps. Prideflagget ble gitt i gave til høyskolen av Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg.

Tale.JPG
Rektor Hulda Gunnlaugsdottir og leder av studentparlamentet, Amalie Sophie Berg-Hansen holdt tale før regnbueflagget ble heist.

Pride handler ikke bare om fargerike parader og festligheter, men også om å anerkjenne kampen for rettigheter, likestilling og respekt som mange har kjempet for gjennom årene.

Amalie Sophie Berg-Hansen Leder av studentparlamentet

– Det er en påminnelse om de barrierer som er brutt ned, og de som fortsatt må brytes. I dag feirer vi ikke bare hvor langt vi har kommet, men også de håp og drømmer som fortsatt ligger foran oss, fortsetter Berg-Hansen.

Feiringen på LDH begynte allerede fredag 31.mai, med pynt av huset og Pride-fest i kantina arrangert av Sosialen.

Foredrag med Rosa Kompetanse

Rosa kompetanse.JPG
Marit Myreng fra Rosa Kompetanse holdt kurs for studenter og ansatte.

Senere på åpningsdagen holdt Fri og Rosa Kompetanse kurs for studenter og ansatte om skeives møte med helsevesenet og inkluderende praksis. Kursholder Marit Myreng har selv jobbet som sykepleier i 15 år, og sier dette om kurset:

"Skeiv tematikk er det lite av. Ikke bare på sykepleierutdanningene, men også på alle profesjonsutdanningene og videreutdanningene i Norge. Man ser ofte at viljen til å vite så mye man kan om mangfold og hjelpe alle på en god måte er veldig god, men så kommer man litt til kort fordi man føler at man kanskje mangler et profesjonelt språk eller kunnskapen til å møte denne gruppen på en god måte.

Så med et praksisnært kurs, som både sier noe om hvordan ståa er for skeive i møte med helsevesenet i Norge i dag, og i tillegg konkrete tips og triks innimellom, er det mange som opplever at dette er et veldig hjelpsomt kurs."

LDH deltar på Pride-paraden

29.juni er det Pride-parade i Oslo. LDH går med parolen "Nestekjærlighet for all kjærlighet", og studenter, ansatte og alle andre som ønsker det, er hjertelig velkomne til å delta sammen med LDH i paraden. Oppmøte på skolen er kl. 11 og paradestart er kl. 12.