TICC er et fantastisk sted å ha praksisen sin og vi har hatt vår hjemmesykepleiepraksis 3. året her. Totalt hadde vi 9 uker praksis, og man rullerer mellom ulike programmer og er alt fra 1-3 uker per program. Vi har vært i programmene for psykisk helse, på eldrehjem, skolehelsetjenesten, hatt kampanje om sårstell for skoler og landsbyer, og vært på helsesenter for gravide og barn under fem år.

Vi har også vært på hjemmebesøk i flere av programmene som har gjort veldig inntrykk. Vi har hatt så mange dyktige sykepleiere som veiledere her i praksis som har lært oss så mye. Det er stor mangel på ressurser her i form av både fagkompetanse, helsepersonell og medisinsk utstyr. Det har derfor vært spennende og lærerikt å se hvordan de da utnytter ressursene de har på best mulig måte.

Sykepleierstudent i klasserom i Tanzania med medisinsk utstyr

I helgene har vi vært på Safari, Zanzibar og flere helgeturer til flotte steder og hoteller i nærheten av Tanga. Det har også vært ulike temafester og arrangementer på TICC i helgene. I ukedagene har det vært volleyball, fotball, sykkeltur og matlagingskurs for å nevne noe.  Totalt var vi rundt 50 norske sykepleiestudenter på TICC samtidig fra hele landet.

Det har vært en perfekt kombinasjon av praksis med faglig læring, det sosiale og gjennom hele oppholdet har man utviklet en bredere kulturforståelse og utviklet nye perspektiver. Vi anbefaler alle som sitter med et ønske om utveksling, om å søke seg til Tanzania! Vi er så takknemlige for hele reisen vi har hatt.

Sykepleierstudenter bærer bøtte på hodet
Solnedgang over vannet i Tanzania med trær på sidene
Gruppe studenter med hjemmelagede startnummer og et skilt hvor det står "Start, finish, goal"

Hilsen Amalie, Johanne, Eline, Kathrine og Emma