Retningslinjer for innkjøp og bruk av arbeidstøy og utstyr

Her finner du retningslinjer for innkjøp og bruk av arbeidstøy ved praksisstudier og i Klinisk læringslab for studenter ved LDH.

Publisert 14. Februar 2020, 18:53

Sist oppdatert 27. Juni 2022, 11:16

Innkjøp av arbeidstøy og utstyr 

Som bachelorstudent og student ved noen master- og videreutdanninger ved LDH skal du gjennom ferdighetstrening og praksisstudier i løpet av studietiden. For å kunne delta og gjennomføre praksisstudier og simulering- og ferdighetstrening i Klinisk læringslab, vil du trenge arbeidstøy og navneskilt, i tillegg til stetoskop for noen. 

Arbeidstøy

Med arbeidstøy menes kittel/overdel og benklær, samt innesko.

Navneskilt

Navneskilt må inneholde for‐ og etternavn, samt tittel.

Stetoskop

Studenter på bachelor i sykepleie kan kjøpe inn eget stetoskop til bruk i ferdighetstrening, simulering og praksis hvis ønskelig.

Studenter ved Master i avansert klinisk allmennsykepleie og Master i avansert klinisk sykepleie vil trenge stetoskop for å kunne gjennomføre studiet. Stetoskopet bør være av minimum kvalitet tilsvarende Littmann Classic 2. Vi anbefaler en kvalitet tilsvarende Littmann Classic 3.

Retningslinjer og hygienereglement for bruk av arbeidstøy og utstyr

Arbeidstøy og arbeidssko må bare brukes i tjenesten og innenfor institusjonen. Bruk sokker dersom ikke sko dekker hel og tå. Undertøy skal ikke synes gjennom arbeidstøyet. Arbeidstøyet skal være rent og kunne vaskes på 85 °C. Skotøy må være rent og kun brukes inne.

Navneskilt med for‐ og etternavn samt tittel er påbudt. 

Det skal ikke brukes smykker til arbeidstøyet. Det er heller ikke tillatt med piercing. Armbåndsur skal ikke brukes på armen. Det kan festes på kittel/overdel. 

Ved bruk av hijab benyttes eget hijab-­plagg som skiftes daglig og som kan vaskes på 60 grader. Hijab skal sitte tett inntil hodet og ikke ha løse ender.

Neglene skal være rene, kortklipte og uten neglelakk. Bruk av kosmetikk og parfyme må være diskré. Langt hår samles og settes opp. Skjegg må være kort. 

Det er ikke tillatt å røyke eller bruke snus når man er i arbeidstøy.