Intervju med sykepleierstudent Marius Gjerdingen

Publisert 7. April 2020, 11:167. April 2020, 11:16

Sist oppdatert 7. April 2020, 11:297. April 2020, 11:29

Marius Gjerdingen går første året på bachelorstudiet i sykepleie.

Hvorfor vil du bli sykepleier?

Personlig ante jeg ikke hva jeg ville bli da jeg var ferdig med førstegangstjenesten min i 2018. Jeg vurderte lenge å gå videre med forsvaret, men fant raskt ut at det var ikke noe jeg ønsket. Så siktet jeg meg mot bioteknologi, men tok aldri ferdig R1-matematikk, og planen ble lagt på is. Så jeg tok et friår og begynte å jobbe i en omsorgsbolig for psykisk utviklingshemmede og personer med psykiatriske lidelser. Dagene bare fløy forbi, og det å gi omsorg til noen som trenger din hjelp gir en varm følelse jeg kan bare sammenligne med kjærlighet. Jeg skjønte raskt at dette var noe jeg ønsket å bygge videre på, og karriereveien virket relativt lagt ut foran meg. Jeg har alltid vært veldig glad i å vite hvordan ting fungerer, også kroppen, og jeg føler sykepleierutdannelsen gir deg et veldig godt overblikk. Jeg søkte på sykepleierstudiet hos LDH, og det har vært akkurat som jeg så for meg at det skulle være.

Hva har du lyst til å jobbe med når du er ferdigutdannet?

Det er veldig tidlig å si allerede i første studieår, men jeg skal innrømme at jeg lener meg mot psykiatrien, helsesøster eller pediatri. Jeg synes det er litt tidlig å si når det er så mange muligheter.  

Hvorfor valgte du å søke på sykepleierstudiet ved Lovisenberg diakonale høgskole?

For det første er det en skole i Oslo, så det er ikke så langt unna hjemstedet mitt og jobben.

For det andre er skolen veldig fin og ligger bra til ved St.Hanshaugen som jeg synes er et veldig fint strøk.

Også var det en skole jeg hadde hørt mye bra om.

Hva har du lyst til å si til de som nå vurderer å søke sykepleie?

Hvis du liker en spennende og variert hverdag, liker å hjelpe mennesker, og du ønsker en «vet aldri» hva som kommer inn døra når du møter på jobb type hverdag. Anbefaler jeg deg å søke sykepleien hos Lovisenberg diakonale høgskole.

Det kommer til å bli en skikkelig pangstart. Anatomi og fysiologi, grunnleggende sykepleie og andre fag du har det første året kommer til å føles som en skikkelig motbakke. Det føles som om du aldri blir ferdig, men når du er ferdig med eksamen, og du får sett alt du har lært er det ikke noe problem. I motsetning til veldig mange ande studieretninger får du raskt brukt for nesten alt du lærer på skolen, ute i praksis. Husk at dette er kunnskap du skal bruke for å hjelpe mennesker, og har du ikke kunnskapen får du heller ikke hjulpet.

Allerede min første uke i praksis fikk jeg brukt ekstremt mye av min kunnskap til å hjelpe pasienter. Så studiet er i den aller største grad veldig praktisk lagt opp.

 

Søknadsfristen til bachelor i sykepleie ved LDH er 15. april 2020.