På bildet: Hulda Gunnlaugsdottir, rektor LDH og Tormod Næss, CEO MOSO
Prosjekt Nansen fikk tidligere i høst millionstøtte fra Innovasjon Norge. Prosjektet vil bygge plattformen på tverrfaglig forskning og testing ved nordiske utdanningsinstitusjoner, inkludert veiledningsappen TOPP-N, utviklet av LDH i samarbeid med MOSO.
Arbeidspakke: Forenkling av praksisadministrasjon
Effektivisering av administrasjon og smidig dataflyt mellom ulike systemer er en viktig del av Prosjekt Nansen. Målet er å etablere en standard og anbefaling for dataflyt, samt identifisere hvilke verktøy som skal registrere og administrere hvilken informasjon. Involverte systemer er blant annet Felles studentssystem, UH sak, Canvas, TOPP-N og Documaster, samt systemer i praksisfeltet.
Dette vil føre til en økt kvalitetssikring og prosessautomatisering, og redusere manuelle oppgaver og dobbeltregistrering. Dette vil spare betydelig antall årsverk i høyere utdanningssektoren og i praksisfeltet.
Startskudd hos LDH
Arbeidet med forenkling av praksisadministrasjon startet med en workshop hos LDH, i regi av OsloMet, UiA og MOSO, samt andre universiteter og høyskoler. Rektor Hulda Gunnlaugsdottir ved LDH er begeistret over at prosjektet startet nettopp her, hvor samarbeidet med MOSO om utviklingen av TOPP-N også fant sted.
Som en del av workshopen la UiA frem sitt konsept knyttet til hvilke kjerneoppgaver som knyttet til praksis bør løses av hvilke systemer.
OsloMet presenterte HERM, en referansemodell for å se på studentreisen, der praksis er en del av det store bildet. Modellen kan brukes for å se på hvilke løsninger som skal løse hva, og hvordan vi kan få en felles forståelse av utfordringen UH-sektoren trenger å løse når det kommer til alt som skjer i praksis. UiO og Høgskolen i Østfold la frem om sin nå-situasjon og veien videre.
Fra møtet ble det tydelig at mange har de samme utfordringene og at det er flere som ønsker Nansen-prosjektet velkommen for å få alt rundt praksis inn i et system som sektoren kan enes om.