Obligatorisk aktivitet i bachelor i sykepleie

Her finner du informasjon om obligatorisk aktivitet i bachelorprogrammet i sykepleie.

Publisert 16. Januar 2025, 10:56

Sist oppdatert 16. Januar 2025, 13:06

Lover og forskrifter

Forskrift om studier og eksamen ved LDH

Informasjon om obligatorisk aktivitet

Obligatorisk aktivitet kan for eksempel være ferdighetstrening, skriftlig arbeidskrav, eller deltakelse i seminar/gruppearbeid. Du må forberede deg til disse aktivitetene, og det kan kreves at du dokumenterer dette for å kunne delta, for eksempel at du har gjennomført læringssti i Canvas.

Du finner informasjon om obligatoriske aktiviteter i emneplanen. Tidspunkt og frister finner du i Canvas og/eller TimeEdit.

Hvis du ikke får godkjent obligatorisk aktivitet

Obligatoriske aktiviteter vurderes til «godkjent» eller «ikke godkjent». Du må få godkjent obligatoriske aktiviteter for å kunne ta eksamen. I enkelte tilfeller kan resultat og studiepoeng holdes tilbake til den obligatoriske aktiviteten er godkjent. Se emneplanen for hva som gjelder.

Oppmøteregistrering

Ved obligatorisk deltakelse som for eksempel ferdighetstrening og seminar, kan du registrere oppmøtet ditt digitalt med kortleser. Du bruker strekkoden (Mitt bibliotekkort) i studentbevis-appen for å registrere oppmøtet. Du ser i Studentweb at du er registrert med oppmøte.

I noen tilfeller vil lærer registrere oppmøtet ditt og du vil få beskjed om dette.

Fravær fra obligatorisk aktivitet

Du må ta igjen den obligatoriske aktiviteten ved fravær.

Obligatorisk deltakelse

Ved fravær fra obligatorisk deltakelse må du enten møte til en oppsamlingsdag/erstatningsseminar eller få godkjent en erstatningsoppgave. Se emneplanen for hva som gjelder.

Hvis du har gyldig fravær (for eksempel sykdom) som forhindrer deg i å delta på oppsamlingsdagen/erstatningsseminaret eller levere erstatningsoppgaven, kan du søke om en mulighet til å ta igjen aktiviteten.

Skriftlig arbeidskrav i praksisemner (BSYP-emner)

Hvis du ikke får godkjent skriftlig arbeidskrav, får du mulighet til å levere en forbedret versjon. Hvis du er syk eller har annen gyldig grunn for å ikke levere, kan du søke om utsatt innleveringsfrist. Innlevering etter fristen anses som ett benyttet forsøk og blir ikke vurdert.

Hvis det skriftlige arbeidskravet i praksisstudier vurderes til ikke godkjent og praksisstudier er bestått, vil du ikke få studiepoengene for emnet før det skriftlige arbeidskravet er godkjent. Det skriftlige arbeidskravet i praksisstudier må gjennomføres på nytt når emnet undervises neste gang. For å unngå et uforholdsmessig utsatt studieløp, kan det gis en ny mulighet for innlevering utenom den ordinære undervisningen. For praksisemner tredje studieår kan det gis en ny mulighet for innlevering utenom ordinær undervisning, hvis du kun mangler å få godkjent skriftlig arbeidskrav for å fullføre din grad, og det er praktisk mulig å gjennomføre.

Hva regnes som gyldig fravær?

Gyldig fravær kan være:

  • Sykdom hos deg selv eller noen du har omsorgsansvar for
  • Fødsel
  • Dødsfall i nær familie
  • ​​​​​​​Annet dokumentert tvingende fravær

Krav til dokumentasjon

Legeerklæring/sykemelding eller annen dokumentasjon må bekrefte fravær på dato(ene) for den obligatoriske aktiviteten.

Du får svar på e-post når søknaden er behandlet.

Slik søker du

Fyll ut nettskjema og last opp dokumentasjon senest to virkedager etter oppsamlingsdag/erstatningsseminar eller innleveringsfrist.

Du får svar på e-post når søknaden er behandlet.

Gyldighet

Du trenger ikke å få godkjent de samme obligatoriske aktivitetene på nytt med mindre det skjer endringer i emnet det semesteret du skal ta eksamen, eller det står i emneplanen at den obligatoriske aktiviteten har en begrenset gyldighet.

Hvis du ikke består praksisstudier, må du levere og få godkjent det skriftlige arbeidskravet på nytt det semesteret du skal ta igjen praksisstudiene.

Fravær over en lengre periode

Merk at nettskjema for fravær fra obligatorisk aktivitet er ment for fravær på enkeltaktiviteter. Hvis du har fravær over en lengre periode, kan du vurdere å søke om permisjon. Se mer informasjon om permisjon.

Spørsmål?

Ta kontakt på e-post eksamen@ldh.no