Publisert 17. Januar 2020, 17:02
Sist oppdatert 9. Oktober 2024, 13:10
Kan jeg skaffe praksisplass selv?
Nei, studentene kan ikke skaffe praksisplass selv.
Vi har samarbeidsavtaler med institusjoner innenfor vårt geografiske område. Studentene vil få tildelt praksisplasser ut fra de til enhver tid gjeldende avtaler mellom høgskolen og institusjonene.
Dette for å bedre samarbeidet mellom utdanning og institusjon, samt unngå at flere skoler spør om praksisplasser på samme sted.
Hvor har skolen praksisplasser for bachelorstudenter i sykepleie?
De aller fleste praksisplassene i spesialisthelsetjenesten er i Oslo/Vestre Viken, men i noen tilfeller må institusjoner utenfor regionen benyttes.
I spesialisthelsetjenesten har studentene praksis i medisin, kirurgi og innen psykisk helsevern.
Når det gjelder kommunehelsetjenesten har skolen avtaler med følgende kommuner:
- Oslo kommune
- Nordre Follo kommune
- Asker kommune
- Nesodden kommune
Noen ganger benyttes praksisplasser i andre kommuner.
I kommunehelsetjenesten har studentene praksis i sykehjem, hjemmesykepleie og innen psykisk helsearbeid. Om du får praksisplass langt unna Oslo, vil høgskolen ordne hybel og du kan søke om reisestøtte.
Hvordan fordeles praksisplassene?
Tildelte praksisplasser i hver periode fordeles med bakgrunn i faglige og praktiske vurderinger. Vi tilstreber at hver enkelt student skal erverve praksis fra ulike type miljøer. Vi prøver også så langt det er mulig å ta hensyn til reisevei. Det er også mulig å søke om geografisk tilrettelegging av praksisplass.
Hvorfor får jeg ikke skriftlig svar på “Søknad om geografisk tilrettelegging av praksisplass”?
Med dette skjemaet melder du fra til praksisteamet om at du har behov for geografisk tilrettelegging av praksisplass i praksisperioden du angir på skjemaet. Praksisteamet vurderer muligheten for geografisk tilrettelegging innen de praksisplassene vi har tilgjengelig. Svaret på nettskjemaet gis dermed i forbindelse med at prakisplassfordelingen publiseres i Canvas. Vi har ikke mulighet til å gi svar på om din søknad om geografisk tilrettelegging kan tas hensyn til før fordelingen av praksisplasser er foretatt.
Hvorfor skjer omplassering / endring av praksissted?
Både i kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten kan det oppstå situasjoner som gjør at praksisstedet ikke kan motta studenter. Dette kan skje både etter at plassering er publisert, og etter at praksis er påbegynt. Da må skolen finne ny praksisplass så fort som mulig.
Har jeg klagerett på tildelt praksisplass?
Nei. Studentene har rett til praksisplass som skolen finner egnet, men ikke rett til en spesiell praksisplass.
Kan jeg få lang reisevei til praksissted?
Reisevei til praksissted må påregnes, og studenten kan derfor ikke planlegge sin studiesituasjon ut fra forventninger om praksisplass i egen bydel/kommune. Se for øvrig retningslinjer for utbetaling av reisestøtte i forbindelse med reise til praksissted.
Kan jeg gjennomføre praksis uten å ha influensavaksine?
Enkelte praksissteder krever at du har influensavaksine, ta kontakt med praksis@ldh.no for avklaring i god tid før du skal ha praksis dersom du ikke er vaksinert. Informasjon om anbefalte vaksiner og medisinske krav finner du her.