Studentkort og digitalt studentbevis

Her finner du informasjon om studentkort og appen Studentbevis.

Publisert 30. Januar 2020, 15:30

Sist oppdatert 31. August 2023, 08:54

Studentkort

Du får et studentkort ved studiestart. Ta godt vare på dette kortet. Studentkortet fungerer som adgangskort og brukes til utskrift/kopier og lån av bøker ved LDH. Studentkortet benyttes ikke som gyldig studentbevis. Se under om studentbevis.

Adgangskort

Studentkortet og en personlig PIN-kode gir deg adgang til høyskolen på kveldstid og utenfor ordinære åpningstider. Hvis du ikke husker PIN-koden din, kontakt kortsenteret i etasje 4+ i Diakonissehuset. Les mer om høyskolens åpningstider og bruk av studentkort her.

Print og kopi

Du kan bruke studentkortet til å skrive ut eller kopiere på høyskolen. Les mer om LDHs printere og kopimaskiner her.

Låne bøker på biblioteket

Du kan bruke studentkortet til å låne bøker på biblioteket.

Mistet studentkortet?

Hvis du mister eller ødelegger studentkortet, koster det kr 200 for et nytt. Du betaler i resepsjonen på Gjestehuset/Diakonissehuset og viser frem kvitteringen i kortsenteret i etasje 4+ i Diakonissehuset for å få et nytt studentkort.

Digitalt studentbevis

Last ned appen Studentbevis på din mobil i App Store eller Google Play. Appen fungerer som studentbevis og kan brukes til oppmøteregistrering i undervisning og lån av bøker ved LDH.

Studentbevis

For at studentbeviset skal være gyldig må du både ha betalt semesteravgiften og semesterregistrert deg i Studentweb. Les mer om semester- og studieavgifter her og les mer om semesterregistering her.

Hvis det ikke vises bilde av deg i appen, må annen gyldig legitimasjon kunne fremvises sammen med appen.

Oppmøteregistrering i undervisning

I obligatorisk undervisning der oppmøte registreres digitalt med kortleser, bruker du strekkoden i studentbevis-appen for å registrere ditt oppmøte.

Låne bøker på biblioteket

Du kan bruke studentbevisappen til å låne bøker på biblioteket.