Studentkort og digitalt studentbevis

Her finner du informasjon om studentkort og appen Studentbevis.

Publisert 30. Januar 2020, 15:30

Sist oppdatert 5. Juni 2024, 12:19

Studentkort

Du får et studentkort ved studiestart. Ta godt vare på dette kortet. Studentkortet fungerer som adgangskort og brukes til utskrift/kopier og lån av bøker ved LDH. Studentkortet benyttes ikke som gyldig studentbevis. Se under om studentbevis.

Adgangskort

Studentkortet og en personlig PIN-kode gir deg adgang til høyskolen på kveldstid og utenfor ordinære åpningstider. Hvis du ikke husker PIN-koden din, kontakt kortsenteret i etasje 4+ i Diakonissehuset. Les mer om høyskolens åpningstider og bruk av studentkort her.

Print og kopi

Du kan bruke studentkortet til å skrive ut eller kopiere på høyskolen. Les mer om LDHs printere og kopimaskiner her.

Låne bøker på biblioteket

Du kan bruke studentkortet til å låne bøker på biblioteket.

Mistet studentkortet?

Hvis du mister eller ødelegger studentkortet, koster det kr 200 for et nytt. Du betaler i resepsjonen på Gjestehuset/Diakonissehuset og viser frem kvitteringen i kortsenteret i etasje 4+ i Diakonissehuset for å få et nytt studentkort.

Digitalt studentbevis

Last ned appen Studentbevis på din mobil i App Store eller Google Play. Appen fungerer som studentbevis og kan brukes til oppmøteregistrering i undervisning og lån av bøker ved LDH.

Les mer om studentbevis på mobil på nettsidene til Sikt her.

Studentbevis

For at studentbeviset skal være gyldig må du både ha betalt semesteravgiften og semesterregistrert deg i Studentweb. Les mer om semester- og studieavgifter her og les mer om semesterregistering her.

Hvis det ikke vises bilde av deg i appen, må annen gyldig legitimasjon kunne fremvises sammen med appen.

Oppmøteregistrering i undervisning

I obligatorisk undervisning der oppmøte registreres digitalt med kortleser, bruker du strekkoden i studentbevis-appen for å registrere ditt oppmøte.

Låne bøker på biblioteket

Du kan bruke studentbevisappen til å låne bøker på biblioteket.