Publisert 17. Januar 2020, 13:30
Sist oppdatert 26. Januar 2021, 11:12
Søk på studiet
Søknadsfrist
Informasjon kommer
Studiet er tilrettelagt for sykepleiere med klinisk erfaring som vil videreutvikle sin formelle og reelle kompetanse for å ta et utvidet ansvar for kunnskapsbasert og omsorgsfull helsehjelp på avansert nivå for premature og akutt kritisk syke nyfødte i aldersgruppen 0-3 måneder med medfødte eller andre skader og sykdommer, samt deres nære familie.
Aktuelle arbeidssteder for sykepleiere med mastergrad i avansert klinisk nyfødtsykepleie er sykehus med nyfødtintensivavdelinger eller barneintensivavdelinger, hjemmesykehus, ambulante team og helsestasjoner.
Noe av kompetansen du vil tilegne deg gjennom studiet:
- Selvstendig kunne identifisere, analysere og vurdere premature og akutt kritisk syke nyfødtes modning og helsestatus ut fra et helhetsperspektiv i medvirkning med barnets foreldre.
- Selvstendig kunne planlegge, gjennomføre, dokumentere og resultatvurdere avansert klinisk nyfødtsykepleie i nær dialog og samhandling med barnet og familien slik at barnets omsorgspersoner myndiggjøres i foreldrerollen og deltar som partnere i barnets behandlingsteam.
- Ivareta og ta ansvar for målgruppens behov for sykepleie gjennom hele pasientforløpet, fra høyteknologisk kurativ behandling til utskrivelse til hjemmet eller til palliativ behandling frem mot en verdig død.
- Samhandle og koordinere pasientforløp for å ivareta pasientsikkerhet og kvalitet på tvers av tjenestenivå.
- Initiere, utvikle og gjennomføre FoU-prosjekter rettet mot innovasjon og kontinuerlig kvalitetsarbeid.
Les mer om hva du lærer under læringsutbytte i studieplanen.
Studiets innhold og oppbygging
Studiet gjennomføres som et deltidsstudium over 3 år med 20 studiepoeng per semester.

Internasjonal mobilitet
Det er mulig å ta deler av studiet i utlandet. Les mer her
Stipend/utdanningsstilling
Flere sykehus/helseforetak tilbyr stipend eller utdanningsstillinger. Kontakt sykehus/helseforetak vedrørende spørsmål om dette.
Muligheter for fritak
Det er muligheter for å søke om fritak fra deler av studiet. Det kan søkes om fritak på bakgrunn av annen utdanning som er tatt på høgskole- og universitetsnivå. Fritak gis på bakgrunn av individuell søknad. Det forutsettes at søknadene underbygges med vedlagt studieplan, pensumliste og vitnemål/karakterutskrift.
Søk om godskriving og fritak her.
Opptakskrav
Bachelorgrad i sykepleie med krav om karaktersnitt på minst C, og minimum to års klinisk praksis i 100 % stilling eller tilsvarende, innenfor de siste 6 år. Minimum ett av de to årene må være fra avdelinger med syke nyfødte.
Høgskolen kan i særskilte tilfelle vurdere om annen klinisk praksis kan erstatte kravet til erfaring fra avdelinger med syke nyfødte. Ved slik vurdering vil det bli lagt vekt på samlet omfang og sammensetning av den kliniske praksisen.
Forkurs til akademisk skriving er obligatorisk for alle studenter som har en videreutdanning i nyfødtsykepleie som ble på begynt i 2010 eller tidligere. Du kan også ta forkurset dersom du begynte din videreutdanning etter 2010. Søknadsfrist 1. mars 2021.
Studie- og semesteravgift
Kr. 5.400 i studieavgift per semester.
I tillegg kommer semesteravgift til høgskolens velferdsordning for studenter kr. 600,- pr. semester.
Kontakt
For spørsmål om opptak, send e-post til opptak@ldh.no eller ring telefon 22 35 82 00.
For spørsmål om studiet kontakt:

