Publisert 17. Januar 2020, 15:30
Sist oppdatert 6. Desember 2024, 13:46
Søk på studiet
Søknadsfrist: 1. april 2025
Søknad leveres i Søknadsweb
Søknadsweb åpner 1. januar 2025
Studiekode: 4002
Studiet er tilrettelagt for sykepleiere med klinisk erfaring som ønsker å utvikle kompetanse til å gi avansert omsorg til premature og kritisk syke nyfødte (0-3 måneder) med medfødte eller andre skader og sykdommer, samt støtte deres familie.
Noe av kompetansen du vil tilegne deg i løpet av studiet:
- Selvstendig kunne identifisere, analysere og vurdere premature og akutt kritisk syke nyfødtes modning og helsestatus ut fra et helhetsperspektiv i medvirkning med barnets foreldre.
- Selvstendig kunne planlegge, gjennomføre, dokumentere og resultatvurdere avansert klinisk nyfødtsykepleie i nær dialog og samhandling med barnet og familien slik at barnets omsorgspersoner myndiggjøres i foreldrerollen og deltar som partnere i barnets behandlingsteam.
- Ivareta og ta ansvar for målgruppens behov for sykepleie gjennom hele pasientforløpet, fra høyteknologisk kurativ behandling til utskrivelse til hjemmet eller til palliativ behandling frem mot en verdig død.
- Samhandle og koordinere pasientforløp for å ivareta pasientsikkerhet og kvalitet på tvers av tjenestenivå.
- Initiere, utvikle og gjennomføre FoU-prosjekter rettet mot innovasjon og kontinuerlig kvalitetsarbeid.
Les mer om hva du lærer under læringsutbytte i studieplanen.
Avansert klinisk sykepleiekompetanse ved LDH
LDH har utviklet en felles AKS-profil for alle masterkandidater utdannet ved LDH.
Aktuelle arbeidssteder
Arbeidskontekster for sykepleiere med master i avansert klinisk nyfødtsykepleie er sykehus med nyfødtavdelinger, barselavdelinger, nyfødtintensivavdelinger eller barneintensivavdelinger, hjemmesykehus, ambulante team og helsestasjoner.
Studiets innhold og oppbygging
Studiet gjennomføres som et deltidsstudium over 3 år med 20 studiepoeng per semester.
Studiet har et fleksibelt læringsdesign med samlinger, med en kombinasjon av læringsaktiviteter og vurderinger som foregår på campus og digitalt.
Praksisstudier og turnus
Praksis er en metode for å oppnå sentrale læringsutbytter i en klinisk setting med pasienter og pårørende i flere av studiets emner. I gjennomføring av praksisstudier forventes det at du som student følger praksisveileders turnus for å skape kontinuitet i veiledningen og for å få tilgang på gode læresituasjoner.
Her finner du alt du trenger å vite om praksis, nyttige skjemaer og ofte stilte spørsmål.
Skikkethetsvurdering
Universiteter og høyskoler som utdanner helse- og sosialpersonell, er pålagt å foreta en helhetsvurdering av studentenes faglige og personlige forutsetninger, og om de er skikket til å kunne fungere i yrket. Fra 01.08.2024 er dette studiet omfattet av skikkethetsvurdering. Les mer om skikkethetsvurdering her.
Utveksling
Det er mulig å ta deler av studiet i utlandet.
Stipend/utdanningsstilling
Flere sykehus/helseforetak tilbyr stipend eller utdanningsstillinger. Kontakt sykehus/helseforetak vedrørende spørsmål om dette.
Det er mulig å søke fritak fra deler av studiet
Det er muligheter for å søke om fritak fra deler av studiet. Det kan søkes om fritak på bakgrunn av annen utdanning som er tatt på høgskole- og universitetsnivå. Fritak gis på bakgrunn av individuell søknad. Det forutsettes at søknadene underbygges med vedlagt studieplan, pensumliste og vitnemål/karakterutskrift.
Søk om godkjenning og fritak her.
Søkere fra Norden
For å studere i Norge må du ha norsk autorisasjon som sykepleier.
Vi anbefaler at du søker om autorisasjon så fort du har bestemt deg for å søke opptak til Master i avansert klinisk nyfødtsykepleie, ettersom saksbehandlingstiden hos Helsedirektoratet kan være opptil 3 måneder.
Les mer på Helsedirektoratets nettsider.
Opptakskrav
Bachelorgrad i sykepleie med karaktersnitt på minst C og norsk autorisasjon som sykepleier. Klinisk praksis tilsvarende minst to år i 100 % stilling innen de siste seks år. Minimum ett av de to årene må være fra avdelinger med syke nyfødte.
Høgskolen kan i særskilte tilfelle vurdere om annen klinisk praksis kan erstatte kravet til erfaring fra avdelinger med syke nyfødte. Ved slik vurdering vil det bli lagt vekt på samlet omfang og sammensetning av den kliniske praksisen.
Poenggrenser ved fullført opptak
Poenggrenser ved fullført opptak kan ha store variasjoner fra ett opptak til et annet.
Poenggrensen i 2023 var 3,64.
Les mer om hvordan LDH regner konkurransepoeng her.
Studieavgift per semester
Deltidsstudium over 3 år: NOK 8400
I tillegg kommer semesteravgift til velferdsordningen: NOK 690
Studieplan
Semesteroversikt
Digitale versjoner:
Høst 2024:
PDF-versjoner:
Semesteroversikt 2024-2025
Semesteroversikt 2023-2024
Med forbehold om endringer
Kontakt
For spørsmål om opptak, send e-post til opptak@ldh.no eller ring telefon 22 35 82 00.
For faglige spørsmål om studiet kontakt: