Publisert 19. Desember 2022, 15:22
Sist oppdatert 25. September 2023, 11:32
Søk på studiet
Søknadsfrist: 1. mars 2024
Søknad om opptak gjøres i Søknadsweb
Søknadsweb åpner 4. januar 2024
Studiekoder:
3009 MAKIN (heltid)
3010 MAKIN (deltid)
Intensivsykepleie etter 90 stp.
Studenter som avslutter utdanningen etter 90 studiepoeng, har fullført videreutdanning i intensivsykepleie og kvalifiserer også til arbeid som intensivsykepleier, samt til å medvirke i utvikling av kunnskapsbasert praksis innen eget ansvarsområde.
Les mer under «Studiets innhold og oppbygging».
Studiet er en videreutvikling av master i avansert klinisk sykepleie med spesialisering i intensivsykepleie som LDH har tilbudt siden 2013. Studiet er bygd opp etter forskrift om nasjonal retningslinje for intensivsykepleieutdanning.
Formålet med studiet er å utdanne intensivsykepleiere som innehar handlingskompetanse i komplekse pasientsituasjoner med hyppige og raske fokusskifter i et høyteknologisk miljø. Intensivsykepleieren kan foreta selvstendige kliniske vurderinger, prioriteringer og beslutninger, slik at forverring av pasientens tilstand oppdages tidlig og hensiktsmessige tiltak blir iverksatt. En intensivsykepleier kan ivareta helsefremmende, forebyggende, behandlende, rehabiliterende, lindrende og palliative funksjoner, samt bidra til en verdig livsavslutning.
Noe av kompetansen du vil tilegne deg i løpet av studiet:
- avansert kunnskap om patofysiologiske prosesser ved organsvikt, akutte sykdommer og intensivbehandling ved aktuelle tilstander hos intensivpasienter i alle aldre
- avansert kunnskap i intensivsykepleie og intensivmedisinsk behandling av akutt og/eller kritisk syke pasienter i alle aldre
- inngående kunnskap om vitenskapsteori, forskningsmetode, forskningsetikk og forskningsnormer som er relevant for intensivsykepleie
- inngående kunnskap om kunnskapsbasert praksis og systematisk kvalitetsarbeid innen intensivsykepleie
- foreta selvstendige kliniske vurderinger, prioriteringer og beslutninger i komplekse pasientsituasjoner, slik at forverring av pasientens tilstand kan oppdages tidlig og hensiktsmessige tiltak blir iverksatt
- utøve etisk forsvarlig omsorg med respekt for den enkelte pasients autonomi og verdighet
- utøve forsvarlig pasient- og familiesentrert sykepleie til akutt og/eller kritisk syke i alle aldre
Studiet gjennomføres på heltid over 2 år eller på deltid over 3 år.
Fulltidsstudiet har en forventet studieinnsats på 40 timer pr uke gjennom hele semesteret.
Deltidsstudiet har en forventet studieinnsats på 25-40 timer pr uke avhengig av antall studiepoeng i semesteret. Det gjøres oppmerksom på at uker med praksisstudier regnes som fulle uker, det vil si med en forventet studieinnsats på 40 timer. Det gjøres videre oppmerksom på at første semester på deltidsstudiet er på 30 studiepoeng, det vil si fulltid.
Studiets innhold og oppbygging
Studiet gjennomføres som et heltidsstudium over 2 år eller som et deltidsstudium over 3 år.
Studiets struktur - Heltid, 2 år

Studiets struktur - Deltid, 3 år

Fullført utdanning på 120 studiepoeng gir mastergrad i intensivsykepleie og kvalifiserer for arbeid som intensivsykepleier, med handlingskompetanse til å bidra i utviklings- og forbedringsarbeid, samt kompetanse til å drive og utvikle kunnskapsbasert praksis innen eget ansvarsområde.
Studenter som avslutter utdanningen etter 90 studiepoeng, har fullført videreutdanning i intensivsykepleie og kvalifiserer også til arbeid som intensivsykepleier, samt til å medvirke i utvikling av kunnskapsbasert praksis innen eget ansvarsområde.
Se Forskrift om nasjonal retningslinje for intensivsykepleierutdanning her.
Praksisstudier og turnus
Praksis er en metode for å oppnå sentrale læringsutbytter i en klinisk setting med pasienter og pårørende i flere av studiets emner. I gjennomføring av praksisstudier forventes det at du som student følger praksisveileders turnus for å skape kontinuitet i veiledningen og for å få tilgang på gode læresituasjoner.
Det er mulig å ta deler av studiet i utlandet
Det er mulig å ta deler av studiet i utlandet. Se sidene for internasjonalisering for å finne våre samarbeidspartnere.
Stipend og lønnstilskudd under utdanning
Du kan søke om støtte fra Lånekassen. Flere av sykehusene/helseforetakene tilbyr stipend eller utdanningsstillinger. Kontakt sykehus/ helseforetak vedrørende spørsmål om dette.
Det er mulig å søke fritak fra deler av studiet
Det er utarbeidet eget reglement med overgangsordninger for studenter som har tatt utdanning på høgskole- og universitetsnivå, og som kan søke fritak fra deler av masterstudiet. Fritak gis på bakgrunn av individuell søknad. Det forutsettes at søknadene underbygges med vedlagt studieplan og pensumliste.
Opptakskrav
Opptakskravet er bestått bachelorgrad i sykepleie med krav om karaktersnitt på minst C, og klinisk praksis tilsvarende minst to år i 100% stilling innenfor de siste seks år. For søkere som ikke har oppnådd minstekravet om karakteren C, kan det gjøres en særskilt vurdering av relevant post-bachelor utdanning som kan kompensere for minstekravet. For utfyllende regler se forskrift om opptak ved Lovisenberg diakonale høgskole.
Poenggrenser ved fullført opptak
Poenggrenser ved fullført opptak kan ha store variasjoner fra ett opptak til et annet.
2023:
MAKIN heltid: 3,98
MAKIN deltid: 4,0
Les mer om hvordan LDH regner konkurransepoeng her.
Studieavgift per semester
Deltidsstudium over 3 år: 6000 kr
Heltidsstudium over 2 år: 9000 kr
I tillegg kommer semesteravgift til velferdsordningen: 690 kr per semester.
Studieplan
Semesteroversikt
Kontakt
For spørsmål om opptak, send e-post til opptak@ldh.no eller ring telefon 22 35 82 00.
For faglige spørsmål om studiet kontakt: